Blog

5 pasi pentru a alege un pepene copt

Posted

Sunetul

Una dintre cele mai renumite  metode de a verifica daca un pepene este copt este testul sunetului. Cand batem  in coaja unui pepene copt ar trebui sa sune ca un  ecou.

De asemenea, un pepene copt va scoate un parait atunci cand apesi cu putere pe el. De obicei, pepenii care paraie atunci cand aplici presiune pe ei sunt si cei care se crapa atunci cand bagi cutitul in ei. Iar asta este un semn foarte bun ca pepenele e copt si dulce.

Marimea si greutatea

Un pepene care este copt va avea o greutate mai mare, chiar daca pare mai mic decat alti pepeni. Avand in vedere ca pepenii sunt 90% apa, un pepene care e greu pentru dimensiunea pe care o are va contine o cantitate mai mare de apa click aici pariuricasino, un indicator foarte bun ca nu este sec in interior (adica copti dar vechi, trecuti).

Pepenii trecuti au acel miez sec, fainos, drept urmare sunt mult mai usori, chiar daca au o dimensiune mare.

S-a demonstrat stiintific si urmatoarea ipoteza din imagine, care credem ca ar trebui sa o luam si pe aceasta in calcul.

Pata galbena 

Pata galbena semnifica  locul in care pepenele a stat sprijinit pe pamant si care nu a fost expus la soare. Daca pata nu exista, inseamna fie ca pepenele nu este copt, fie ca a fost intors de pe o parte pe alta. Insa, este putin probabil ca a doua situatie sa se fi intamplat cu adevarat.

Codita 

Daca un pepene are codita verde, atunci acest pepene  nu este copt. Cand pepenele s-a copt, codita se usuca de la sine, in unele cazuri chiar se rupe. Astfel ca, tineti minte sa nu alegeti niciodata un pepene cu codita verde.

Dar,  priviti in urmatoarea imagine si niste trucuri foarte bune pentru a gasi pepenele perfect at look at this site here.

Coaja sanatoasa

Stim cu totii ca nu haina il face pe om, dar coaja chiar spune multe despre miezul unui pepene. Nu cumparati pepenii care au coaja moale, pentru ca acest lucru nu poate insemna decat ca sunt trecuti.

Am facut si un video pe canalul pe de you tube unde am dat doar cateva detalii despre alegerea pepenelui potrivit. Pentru a-l viziona da click AICI

Ne auzim si pe   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *