Blog

Nu te mai lasa pacalit! Cum sa nu iti iei teapa cu fantana de ciocolata

Posted

Fântânile de ciocolată sunt accesorii care au un mare succes la petrecerile private dar si cele mondene. Nu e nimic mai tentant decât să vrei să degusti un frigarui cu fructe glazurat cu ciocolata. De aceea, fântâna de ciocolată este tot mai des întâlnită la nunți, botezuri sau zile de naștere, printre altele. Dar cu toate acestea trebuie sa fii foarte atent la ce servicii alegi. In continuare iti voi da cateva detalii care ar trebui sa le acorzi atentie, asta pentru ca tu sa nu iti iei teapa cu fantana de ciocolata.

Acest articol este scris in urma cursurilor despre ciocolata in Bruxelles, Milano si Dubai. Am invatat in mare parte tot ce se putea despre ciocolata si fantana de ciocolata, iar ce urmeaza sa aflati sunt infomatii ce cred ca si le-ar dori multe persoane.

  1. Fantana de ciocolata trebuie sa fie una profesionala

Atunci cand alegi sa inchiriezi o fantana de ciocolata pentru evenimentul tau, este bine sa intrebi de la ce firma provine fantana de ciocolata. Cele mai bune companii care produc fantani de ciocolata sunt Shepra, JMPosner, Choco World si Choco King. Daca nu ai o fantana de ciocolata profesionala

-risti ca fantana sa se arda fiindca este folosita un timp mai indelungat (asta se poate intampla si la cele profesionale, dar sunt slabe sanse) ,

– risti sa iti patezi invitatii. La baza fantanii, acolo unde spirala din mijlocu ridica ciocolata, la fantanile care nu sunt profesionale acest spatiu nu este acoperit. Invitatii de obicei nu stiu asta si au tendinta sa bage frigaruiul cu fructe pana in capat. Acea atingere misca spirala de la locul ei iar ciocolata se va imprastia peste invitatii din apropierea fantanii. Nu cred ca vrei o asemenea experienta!

-oamenii vor observa ca nu ai servicii de calitate. Chiar daca acest serviciu nu este pentru buzunarul tuturor, gandeste-te ca acest eveniment va fi singurul din viata ta. Cel putin asta speram :)))

2. Ciocolata pentru fantana trebuie sa fie obligatoriu fabricata special pentru fantana

Unii ,,profesionisti” se lauda cu cea mai buna ciocolata. Nu te lasa pacalit si intreaba mai multe detalii despre aceasta. Ciocolata Callebaut Belgia este una din cele mai bune tipuri de ciocolata pentru fantana. De obicei ea este mai diversificata pe mai multe ranguri, dar ce trebuie sa stii este ca cea mai perfecta ciocolata pentru fantana trebuie sa contina undeva la 40% cacao, 30%unt de cacao si 30% lapte praf.

3.Nu te lasa pacalit de asa-zisele arome pentru ciocolata. De obicei cei mai multi ,,profesionisti” folosesc ciocolata alba cu colorant. Cum ar fi ca tu sa stii ca ar trebui sa ai la nunta ta ciocolata cu aroma de capsuni , iar cand gusti sa aiba gustul ciocolatei albe? Singura modalitate de a afla daca cu adevarat acea ciocolata este cu aroma, este sa o gusti. De obicei ciocolata cu arome speciala pentru fantana este mai scumpa cu 25% decat cea normala.

Inca un lucru foarte important! Daca vrei sa fluidizezi ciocolata foloseste unt de cacao. Este mult mai gustos fata de ulei sau unt.

De obicei oamenii folosesc ciocolata de menaj sau nutella. Nu iti bate joc de evenimentul tau! Alege ce este mai bun pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *